lunes, 3 de diciembre de 2012

EL FARDATXO NEGRE COMENÇA LA TEMPORADA D'EIXIDES


Salut a tots els Fardatxos Negres.

Des de fa un temps el Fardatxo Negre ja ha començat a fer les seus eixides de cap de setmana per les diferents muntanyes de la província d’Alacant, així com per altres províncies com Múrcia o Almeria.

Les fotos que podeu veure pertanyen a l’eixida que va fer el Fardatxo a la Serra de Maria. Aquesta serralada es troba al nord de la província d’Almeria i està immersa en el sistema Bètic amb una elevació de 2045 metres.

En aquestes muntanyes tinguérem l’oportunitat de contemplar la gran diversitat botànica que hi havia. Trobàrem una abundant massa forestal en què es combinaven pins negres i blancs, carrasques, així com exemplars de moixera, que amb la tonalitat grogosa de les seues fulles i el to vermell dels seus fruits ens recordava que estàvem en plena tardor. També va ser molt gratificant comprovar la varietat i abundància de bolets que amb la seua presència deixaven constància de com de plujosa està sent aquesta tardor.

Poc a poc, segons pujàvem, ens anàvem submergint en una boira que presagiava que no ens deixaria gaudir de les vistes una vegada arribarem dalt.

Un al·licient de la pujada fou quan començàrem a veure, segons ascendien, petits rodals on encara es conservava restes d’una nevada que hagué en els dies previs.

Contra tot pronòstic, quan arribàrem al cim, es va aclarir un poc i si van poder presenciar les magnífiques vistes.

A la baixada tinguérem l’oportunitat de transcorre per una ruta que zigzaguejava per un jardí botànic, en el que observant els cartells informatius, poguérem conèixer el nom de les moltes plantes i herbes de la serra.

Una vegada baix, gaudirem també de la rica gastronomia d’aquestes contrades.

Com he comentat, el Fardatxo està de nou en ruta, demanem disculpes per no haver avisat prèviament. També aprofitem per a convidar a fer una nova sortida a tots els que vulguen animar-se. Serà aquest dissabte, 1 de Desembre. Poseu-vos en contacte amb el Manuel o el Carlos si esteu interessats, per a dir-vos l’hora i lloc on quedar. Us esperem.